Omgeving

Bergen aan zee en omgeving

Bergen aan Zee wordt ook wel eens 'Parel aan de Noordzeekust' genoemd en dat is niet verwonderlijk. De duinen, het soms witte strand, het bos, de heerlijke Noordzee-lucht... Bergen aan Zee ligt in een ongerept stukje natuur, waar het voor iedereen goed toeven is. In Bergen aan Zee vindt u geen grote hotelketens, discotheken en schreeuwerige promenades, waardoor de rust bewaard gebleven is en het kustdorpje uniek in zijn soort is. 

Naast heerlijk zonnen op het stand, of een heerlijke wandeling maken kunt u ook heerlijk koffie drinken of dineren tijdens een prachtige zonsondergang op de vele gezellige strandpaviljoens die het gehele jaar geopend zijn. Op 150 meter vindt u een winkeltje waar iedere morgen verse broodjes worden verkocht. Dus ondanks de rust biedt het dorp alle faciliteiten om u een onvergetelijke vakantie te geven en zult u zich niet vervelen.

Vanuit Appartementen Parkzicht fietst u binnen 200 meter de Noord-Hollandse duinen in. In de duinen kunt u heerlijk wandelen of fietsen en er zijn prachtige routes uitgestippeld zoals de Brede Duinen Route en de bekende Duinstreekroute. U fietst door de mooie duinen en ziet onderweg wilde paarden, Schotse Hooglanders en konijntjes. Tijdens de fietstocht kunt u de omliggende dorpjes bezoeken zoals: Egmond, Schoorl, Bergen en Groet.

Naast wandelen, fietsen, zonnen, zwemmen, zeilen en surfen valt er nog van alles te beleven in de omgeving, op 150 meter afstand bevindt zich het Zeeaquarium waar u meer dan 300 vissoorten kunt bewonderen. Op 5 km. ligt Bergen, een bruisend dorp met vele gezellige restaurants en bijzondere boetieks. Naast vertier is er ook cultuur. Bergen staat bekend als kunstenaarsdorp door de vele schilders, schrijvers en dichters. Velen zijn hier geboren of zijn hier naar toe getrokken voor het maken van verschillende soorten kunst. Ook het prachtige kunstmuseum Kranenberg ligt in Bergen. Tijdens de herfstvakantie is jaarlijks de bekende Kunst10Daagse. Het hele dorp staat dan in het teken van kunst en u vindt prachtige kunstwerken in verschillende restaurants, hotels, openbare gebouwen maar ook in privéhuizen bij mensen thuis. Ook is Alkmaar (12 km) met haar prachtige oude stad een bezoekje waard. Naast de beroemde kaasmarkt kunt u hier heerlijk winkelen of een van de vele musea bezoeken. Maar ook de omliggende kleine dorpjes zoals Egmond, Schoorl, Groet, Camperduin zijn een bezoekje waard.

Bergen aan zee is door alle rust en activiteiten niet alleen een zomerbestemming. Het hele jaar door, in ieder seizoen is het genieten in Bergen aan zee en zijn er verschillende activiteiten in Bergen aan zee en omgeving.