Bergen aan zee en omgeving

Bergen aan zee en omgeving

Bergen aan zee is een uniek dorp, een badplaats als Bergen aan zee zult u nergens anders in Nederland tegenkomen.

Doordat Bergen aan zee geen massa hotels, kroegen of discotheken heeft is de rust bewaard gebleven. Het dorp ligt in de duinen aan het eindeloze Noordzeestrand, en toch ook zeer centraal. Op 12 km ligt Alkmaar, een prachtige oude stad, waar u tijdens de zomermaanden de beroemde kaasmarkt kunt bezoeken. Maar ook een dagje Texel, Haarlem (45 km) of Amsterdam (50 km) is goed te doen door de centrale ligging.

Naast heerlijk zonnen op het stand, of een heerlijke wandeling maken kunt u ook heerlijk koffie drinken of dineren tijdens een prachtige zonsondergang op de vele gezellige strandpaviljoens die het gehele jaar geopend zijn. Op 150 meter vindt u een winkeltje waar iedere morgen verse broodjes worden verkocht. Dus ondanks de rust biedt het dorp alle faciliteiten om u een onvergetelijke vakantie te geven en zult u zich niet vervelend.

Vanuit appartementen Parkzicht fiets u binnen 200 meter de Noord-Hollandse duinen in. In de duinen kunt u heerlijk wandelen of fietsen en er zijn prachtige routes uitgestippeld zoals de Brede duinen route en de bekende Duinstreekroute. U fiets door de mooie duinen en ziet onderweg wilde paarden, Schotse Hooglanders en konijntjes. Tijdens de fietstocht kunt u de omliggende dorpjes bezoeken zoals: Egmond, Schoorl, Bergen en Groet.

Naast wandelen, fietsen, zonnen, zwemmen, zeilen en surfen valt er nog van alles te beleven in de omgeving, op 150 meter afstand is het zeeaquarium waar u meer dan 300 vissoorten kunt bewonderen. Op 5 km ligt Bergen, een bruisend dorp met vele gezellige restaurants en bijzondere boetieks. Naast vertier is er ook cultuur. Bergen staat bekend als schilderdorp door de vele kunstenaars, schrijvers en dichters. Vele zijn hier geboren of zijn hier naar toe getrokken voor het maken van verschillende soorten kunst. Ook het prachtige net gerestaureerde kunst museum Kranenberg ligt in Bergen. Tijdens de herfstvakantie is jaarlijks de bekende kunst 10-daagse. Het hele dorp staat in het teken van kunst en u vind prachtige kunstwerken in verschillende restaurants, hotels, openbare gebouwen maar ook in privé huizen bij mensen thuis. Ook is Alkmaar ( 12 km) met haar prachtige ouden stad een bezoekje waard. Naast de beroemde kaasmarkt kunt u hier heerlijk winkelen of een van de vele musea bezoeken. Maar ook de omliggende kleine dorpjes zoals Egmond, Schoorl, Groet, Camperduin zijn een bezoekje waard.

Bergen aan zee is door alle rust en activiteiten niet alleen een zomer bestemming. Het hele jaar door, in ieder seizoen is het genieten in Bergen aan zee en zijn er verschillende activiteiten in Bergen aan zee en omgeving. Bij de agenda kunt u een overzicht van alle activiteiten, markten en festivals vinden.